Aktualności
Serdecznie zapraszamy we wtorek, 19 października br. o godz. 17.00 na spotkanie Klubu Podróżnika pod hasłem: Hej, od Krakowa jadę. Gośćmi będą Halina i Andrzej Białeccy.
Inauguracja Roku Kulturalnego 2021/2022 odbędzie się 22.10.2021 r. godzina 17:00
W piątek, 24 wrzesnia br., w naszej bibliotece odbyło się pierwsze po tak długiej przerwie spotkanie Klubu Podróżnika, na którym gościliśmy Katarzynę Arciszewską – Tomczak.
Podczas spotkania mieliśmy okazję zapoznać się z rysem historycznym Mediolanu, poznać kulinarne przysmaki, a także zobaczyć jego główne atrakcje turystyczne.
Serdecznie zapraszamy po długiej przerwie na spotkanie Klubu Podróżnika. Wspólnie z naszym gościem Katarzyną Arciszewską - Tomczak odbędziemy wirtualny spacer po Mediolanie.
Spotkanie odbędzie się 24 września (piątek) o godz. 17.00 w Czytelni dla Dorosłych MBP w Braniewie.
Wszystkich miłośników fotografii i piękna krajobrazu i architektury zapraszamy do udziału w XII już edycji konkursu "Piękno Ziemi Braniewskiej.
Miejska Biblioteka Publiczna w Braniewie serdecznie zaprasza na spotkanie z Krzysztofem Bochusem autorem książek: Wachmistrz, Czarny manuskrypt, Martwy błękit, Szkarłatna głębia, Miasto duchów.
16 września 2021 r. (czwartek), godz. 17:00
Czytelnia dla Dorosłych, (I piętro)
Zapraszamy!
Miejska Biblioteka Publiczna w Braniewie serdecznie zaprasza do udziału w Pikniku Historycznym, zorganizowanym w ramach projektu „Nasza pasjonująca historia”.
Piknik odbędzie się na placu przy wieży bramnej, 19 września (niedziela), w godzinach 13-16.
Miejska Biblioteka Publiczna w Braniewie serdecznie zaprasza w sobotę 11 września na "Spacer po Braniewie" pod hasłem „Śladem Bł. Reginy Protmann” z przewodnikami PTTK Ziemi Elbląskiej Heleną i Czesławem Kozłowskimi.
Start: plac przed biblioteką, godz. 14.00.
Miejska Biblioteka Publiczna w Braniewie zaprasza na spotkanie z Marzeną Piekarską, laureatką prestiżowych konkursów kulinarnych (m. in. „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” i „Skarby zaklęte w szkle”), autorką przepisów, propagatorką naturalnych składników i tradycyjnej kuchni.